Borzas Kata (macaroon)

2012-05-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az én Borzas Katám eltér az itthon ismert receptektől. Külföldön ezt egyszerűen macaroon-ként emlegetik. Több fajtája is ismert, én kókuszos változatban szoktam még készíteni. Azt szeretem bennünk, hogy nagyon könnyen, szinte pillanatok alatt juthatok saját magam által készített édességhez.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg mandula forgács
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 narancs reszelt héja

1. Lépés

A sütőt 160°C-ra melegítjük elő. A porcukrot, a narancshéjat és a  tojásfehérjét verjük fel vízgőz felett és szórjuk hozzá a mandulaforgács 2/3 részét.

2. Lépés

Előkészítünk egy tepsit, amibe sütőpapírt helyezünk és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk egymástól 1 cm távolságra. Ezeket a dombocskákat megszórjuk a maradék mandulával.

Tegyük sütőbe, majd süssük őket 10 perc alatt készre, vagy míg a szélük megbarnul.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ági féle macaron

  • Nutellás macaroon

  • Csokis-kókuszos macaroon

  • Csokikrémes Macaroon recept

  • Vaníliás macaron

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    42,1 kcal
  • Összes Zsír

    1,2 g
  • Szénhidrát

    7,5 g
  • Fehérje

    0,6 g