Borzas Kata (macaroon)
2012-05-29- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az én Borzas Katám eltér az itthon ismert receptektől. Külföldön ezt egyszerűen macaroon-ként emlegetik. Több fajtája is ismert, én kókuszos változatban szoktam még készíteni. Azt szeretem bennünk, hogy nagyon könnyen, szinte pillanatok alatt juthatok saját magam által készített édességhez.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg mandula forgács
- 15 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1 narancs reszelt héja
1. Lépés
A sütőt 160°C-ra melegítjük elő. A porcukrot, a narancshéjat és a tojásfehérjét verjük fel vízgőz felett és szórjuk hozzá a mandulaforgács 2/3 részét.
2. Lépés
Előkészítünk egy tepsit, amibe sütőpapírt helyezünk és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk egymástól 1 cm távolságra. Ezeket a dombocskákat megszórjuk a maradék mandulával.
Tegyük sütőbe, majd süssük őket 10 perc alatt készre, vagy míg a szélük megbarnul.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 955 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
42,1 kcal -
Összes Zsír
1,2 g -
Szénhidrát
7,5 g -
Fehérje
0,6 g