Bogyós-joghurtos jégkrém
2012-07-21- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Nincs is annál jobb, mint mikor számtalan finom gyümölcs gazdagítja ételeinket. Ez a jégkrém is ilyen, amit számtalan verzióban készíthetünk.
Ezeket szerezd be:
- A lila csíkhoz:
- 1 csésze áfonya
- 1/2 csésze szeder
- 160 ml áfonyás joghurt
- A fehérhez:
- 400 mi vaníliás joghurt
- 2 evőkanál méz
- 1 csésze tört jég
- A rózsaszínhoz:
- 3/4 csésze málna
- 3/4 csésze eper
- 160 ml epres joghurt
- 1 csésze tört jég
1. Lépés
Turmixoljuk össze a két választott gyümölcsünket és a joghurtos részt külön, majd tegyük félre. Öntsük bele az egyik gyümölcsös keveréket a jégkrém készítő fakkokba és fagyasszuk 30 percig. Mikor nagyjából megfagyott, tegyük bele a pálcikákat és tegyük vissza még 1 óráig fagyasztani.
2. Lépés
A következő a joghurtos réteg lesz, amit öntsünk a fakkokba és fagyasszuk egy órára, majd legvégül jön az utolsó gyümölcsös csík. Ezután legalább még 2 órát fagyasszuk tálalás előtt.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
4 257 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
51 kcal -
Zsír
0,1 g -
Fehérje
4,0 g -
Szénhidrát
8,7 g