Bogyós-joghurtos jégkrém

2012-07-21
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nincs is annál jobb, mint mikor számtalan finom gyümölcs gazdagítja ételeinket. Ez a jégkrém is ilyen, amit számtalan verzióban készíthetünk.

Ezeket szerezd be:

  • A lila csíkhoz:
  • 1 csésze áfonya
  • 1/2 csésze szeder
  • 160 ml áfonyás joghurt
  • A fehérhez:
  • 400 mi vaníliás joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csésze tört jég
  • A rózsaszínhoz:
  • 3/4 csésze málna
  • 3/4 csésze eper
  • 160 ml epres joghurt
  • 1 csésze tört jég

1. Lépés

Turmixoljuk össze a két választott gyümölcsünket és a joghurtos részt külön, majd tegyük félre. Öntsük bele az egyik gyümölcsös keveréket a jégkrém készítő fakkokba és fagyasszuk 30 percig. Mikor nagyjából megfagyott, tegyük bele a pálcikákat és tegyük vissza még 1 óráig fagyasztani.

2. Lépés

A következő a joghurtos réteg lesz, amit öntsünk a fakkokba és fagyasszuk egy órára, majd legvégül jön az utolsó gyümölcsös csík. Ezután legalább még 2 órát fagyasszuk tálalás előtt.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 257 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Málnás-meggyes jégkrém

  • Rozmaringos grépfrút jégkrém

  • Kókuszos-mangó jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    51 kcal
  • Zsír

    0,1 g
  • Fehérje

    4,0 g
  • Szénhidrát

    8,7 g