Málnás-meggyes jégkrém

2013-07-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nem csak a folyadék pótlásról kell gondoskodnunk, de arra is, hogy ebben a melegben egy kicsit kényeztessük magunkat. Nincs is jobb, mint egy házi készítésű jégkrém, aminek a gyerekek is nagyon örülni fognak!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g natúr joghurt (de lehet akár erdei gyümölcsös is)
  • 200 g málna
  • 100 g magozott meggy
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál méz

1. lépés

A málnát és a meggyet mossuk tisztára, a meggyet magozzuk, majd szórjunk rá egy kis cukrot és citromlevet. Vegyük elő a turmixgépet, majd tegyük bele a gyümölcsöket és magas fokozaton dolgozzuk el.

2. lépés

Ezután tegyük hozzá a joghurtot (ami lehet sima natúr joghurt vagy akár erdei gyümölcsös is), illetve a mézet, majd dolgozzuk simára. Ezután nincs más dolgunk, mint a finom gyümölcsös krémet jégkrém formába tölteni és legalább 4 órán át fagyasztani.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3,992 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Rozmaringos grépfrút jégkrém

  • Kókuszos-mangó jégkrém

  • Citromos-narancsos jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    108 kcal
  • Zsír

    0.5g
  • Szénhidrát

    21.9g
  • Fehérje

    5.4g