Rozmaringos grépfrút jégkrém

2013-06-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Elsőre érdekesnek hangozhat, de az eredmény nem olyan furcsa, mint gondolnánk.

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml frissen facsart piros gréprfútlé
  • 100 ml víz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • kis ágacska rozmaring

1. lépés

A rozmaring ágat morzsoljuk össze vagy vágjuk apróra. Öntsük a levet egy serpenyőbe, a vízzel, adjuk hozzá a cukrot és a rozmaringot.

2. lépés

Forraljuk, hogy feloldódjon a cukor. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni 30 percig. Ezt követően egy nagyon kis lyukú szűrőn öntsük át, ne hagyjunk benne rozmaring ágat és öntsük át a jégkrém formába és hagyjuk állni a mélyhűtőben legalább 4 órát.

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 785 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Málnás-meggyes jégkrém

  • Kókuszos-mangó jégkrém

  • Citromos-narancsos jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    103 kcal
  • Zsír

    0.4g
  • Szénhidrát

    26g
  • Fehérje

    1g