Póréhagyma krémleves

2013-01-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A krémlevesekben az a nagyszerű, hogy tulajdonképpen bármilyen zöldségből készíthetjük, legyen az zeller, répa, gomba, hagyma… és ráadásul nagyon gyorsan elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 3 nagy póréhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szem krumpli
  • 1 zeller
  • 700 ml zöldséglé
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk őrölt kömény

1. lépés

A póréhagymát megmossuk, meg levágjuk a zöld részét és félretesszük. A  fehér részét felkarikázzuk, majd a kis vöröshagymával és a fokhagymával együtt kicsire aprítjuk.

Egy kevéske olajjal feltesszük egy lábasban pirítani, majd egészen megpároljuk. Ha kell tegyünk hozzá egy kis vizet.

2. lépés

Ezután felöntjük a zöldség alaplével, majd beletesszük a megpucolt és kis kockákra vágott burgonyát, a zellert, majd együtt felforraljuk és a zöldségek puhulásáig főzzük. Időközben ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és egy kis őrölt köménnyel.

3. lépés

Legutoljára keverjük hozzá a tejszínt, majd még egyszer felforraljuk. Ha simán szeretjük a levest, akkor fogjunk egy botmixert és az egészet pürésítsük össze. Vágjuk fel a metélőhagyma zöldjét és tálaláskor díszítsük a levest.

Fogás: Cimkék:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 310 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Tejszínes hagymaleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel