Barackos panna cotta
2012-08-26- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 3 perc
- Elkészítés: 13 perc
A virágos ízű méz tökéletes párosítás az őszibarackkal. Ez egy egyszerű desszert, ami a kamrában lévő összetevőkből elkészíthető, de annál látványosabb.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag zselatin
- 2 csésze (500 ml) tej
- Csipet só
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 őszibarack
- Őrölt fahéj
1. Lépés
Egy tálba szórjuk a zselatint 125 ml tejbe, s hagyjuk állni 5 percig, hogy megpuhuljon. Egy kis fazékban melegítsük fel a maradék tejet közepes lángon, gyakran kevergetve, egészen addig, amíg gőzölögni kezd. Hozzáadjuk a zselatin keveréket, csökkentsük a hőfokot és gyakori keverés mellett körülbelül 1 percig főzzük, vagy amíg a zselatin fel nem oldódik. Öntsük át egy nagy tálba, keverjünk bele sót, mézet és a vaníliát és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.
2. Lépés
Közben vágjuk gerezdekre a barackot és egy gerezdnek facsarjuk le levét, kb. 3 evőkanál gyümölcslevet kapva. A többi barackot fedjük le és hűtőszekrényben tároljuk a díszítéshez. Vegyük elő a zselatinos keveréket és tegyük bele a baracklevet, majd keverjük össze. Öntsük keveréket egy pudingos sütőformába. Fedjük le őket és tegyük hűtőszekrénybe legalább 3 órán át, vagy legfeljebb 2 napig.
3. Lépés
Csak tálalás előtt vegyük elő az őszibarack gerezdeket. Állítsuk a sütőformákat forró vízbe és hagyjuk ott állni 1-2 percig, majd próbáljuk meg fejjel lefelé kirázni egy tányérra. Ha nem menne, akkor vágjuk körbe egy késsel.
Díszítsük a barackkal és szórjuk meg fahéjjal.
Fotó: Ninemsn Food
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 260 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
139 kcal -
Fehérje
6 g -
Szénhidrát
27 g -
Zsír
1 g