Burgonyás mini cipó

2018-02-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy házi cipónál nincs is finomabb, reggelinek, tej és kávé mellé tökéletes.

Ezeket szerezd be:

  • 22 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 0.5 kiskanál mustármag
  • 3 dkg vaj
  • 4 ek tej
  • 17 dkg krumpli (főtt, tört)

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. A lisztet, a sóval, összetört mustármaggal és sütőporral keverjük össze.

2. lépés

Egy másik tálban keverjük össze a tejet a krumplival. Hozzáadjuk a liszttel elmorzsolt vajhoz, villával összekeverjük, és ha kell még adjunk hozzá egy kis tejet.

3. lépés

Belisztezett deszkán összegyúrjuk a tésztát, majd 2-3 kisebb cipóra szedjük. Mindegyiknek bevágjuk a tetejét.

4. lépés

Megkenjük tejjel a cipókat, megszórjuk egy kis sóval, majd a sütőbe tesszük. 20 perc alatt szép barnára sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

660 megtekintés