Bailey’s cupcake

2012-08-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Következő fincsi cupcake receptünket egy kis csokoládés likőrrel, Bailey’s-szel fogjuk feldobni. Igazi ínyencség lesz belőle!

Ezeket szerezd be:

  • A krémhez:
  • 154 ml krémsajt (natúr)
  • 1/2 csésze porcukor
  • 4 tk Bailey's likőr (csokoládés)
  • A tésztához:
  • 3/4 csésze + 1 evőkanál cukor
  • 1 csésze liszt
  • 7 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1/4 csésze vaníliás tej vagy sima tej
  • 1/4 csésze tejföl
  • 1 tk vanília
  • 4 cl Bailey's
  • 2 evőkanál olaj

1. Lépés

Keverjük össze a cupcake tetejére készülő krémet egy közepes tálban, és keverjük simára egy elektromos keverő vagy botmixer segítségével. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a muffinokat.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra°, vajazzuk ki a sütőformánkat vagy helyezzünk bele muffinpapírokat. Egy nagy tálban összeszitáljuk a száraz hozzávalókat; a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát. Egy közepes méretű tálban pedig összekeverjük a nedves hozzávalókat és simára keverjük.

3. Lépés

A mixer segítségével lassan hozzáadjuk az átszitált lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz, és egybekeverjük. Öntsük a tésztát a muffin papírokba és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémet a tetejére tennénk.

Díszítsük cukorbogyókkal a krémek tetejét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 199 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    188,9 kcal
  • Zsír

    6,3 g
  • Szénhidrát

    31,1 g
  • Fehérje

    3,3 g