Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival

2015-06-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Baconba tekert spárgát készítettem petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzel. Finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg spárga (16 db)
  • 12 dkg bacon (8 szelet)
  • 20 dkg újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 db csiperkegomba
  • 10 dkg spenót
  • 2 ek majonéz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A spárgák végét levágom, megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hőntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.

2. Lépés

A spárgákat, a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fűszerezem, beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe.

3. Lépés

Közben a spenótot megmosom.

4. Lépés

25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra, 200 °C fokra, 5 perc után kiveszem a serpenyőt és tálalok. A tányérra teszek mindenből, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

950 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukorica baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával

  • Sült zöldspárga sonkával és tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    572 kcal
  • Zsír

    35,4 g
  • Koleszterin

    70 mg
  • Szénhidrát

    35,4 g
  • Cukor

    7,3 g
  • Fehérje

    32,6 g