Sárgarépakrém-leves

2013-06-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Életem első sárgarépa levesét a menzán ettem és az iskolai koszthoz képest nagyon finom volt. Én így szoktam elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg Sárgarépa
  • 30 dkg Krumpli
  • 5 dkg Vöröshagyma
  • 1 db Paradicsom
  • 1 szál Petrezselyem
  • 2 evőkanál Olaj

1. lépés

A sárgarépát karikákra, a krumplit nagyobb kockákra, a paradicsomot meghámozva, szintén kockákra, míg a hagymát apróra vágjuk.

2. lépés

A felvágott zöldségeket beletesszük egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd olajat öntünk bele és sóval, petrezselyemmel fűszerezzük. Az egészet körülbelül 1 óra alatt puhára főzzük közepes lángon.

3. lépés

1 óra után, az elpárolgott vizet pótoljuk. A levest levesszük a tűzről, átöntjük egy vágókéses turmixba és jó alaposan összeturmixoljuk. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 918 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    157 kcal
  • Összes Zsír

    7,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    22,1 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    2,5 g