Sárgarépakrém-leves
2013-06-08- Típus: Karcsúsító ételek, Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Életem első sárgarépa levesét a menzán ettem és az iskolai koszthoz képest nagyon finom volt. Én így szoktam elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg Sárgarépa
- 30 dkg Krumpli
- 5 dkg Vöröshagyma
- 1 db Paradicsom
- 1 szál Petrezselyem
- 2 evőkanál Olaj
- Só
1. lépés
A sárgarépát karikákra, a krumplit nagyobb kockákra, a paradicsomot meghámozva, szintén kockákra, míg a hagymát apróra vágjuk.
2. lépés
A felvágott zöldségeket beletesszük egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd olajat öntünk bele és sóval, petrezselyemmel fűszerezzük. Az egészet körülbelül 1 óra alatt puhára főzzük közepes lángon.
3. lépés
1 óra után, az elpárolgott vizet pótoljuk. A levest levesszük a tűzről, átöntjük egy vágókéses turmixba és jó alaposan összeturmixoljuk. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 604 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
157 kcal -
Összes Zsír
7,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
22,1 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
2,5 g