Csodapalacsinta torta Marcsitól

2015-03-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez egy finom pudingos palacsinta tejszínhabbal és gyümölccsel. Nálunk nagy sikere volt.

Ezeket szerezd be:

  • 14 darab kakaós töltött palacsinta
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 1 csg vaníliás puding (+ tej az elkészítéséhez)
  • 4 kanál cukor
  • 1csg csokis puding (+ tej az elkészítéséhez)

1. Lépés

A kapcsos tortaformába teszem a tejben megforgatott babapiskótákat, az alját teljesen kirakom vele.
A vaníliás pudingot az előírtak szerint felfőzöm, majd egyenletesen rákenem a babapiskótára.

2. Lépés

A már megsült, megtöltött feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rárakom, mégpedig úgy hogy a palacsinták kb 2 centis végeit levágom. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kör alakba sorakoztatom, szorosan egymás mellé körbe-körbe.

3. Lépés

Miután kiraktam, a csokis pudingot is felfőzöm és a palacsintákra egyenletesen elkenem.
A csokis pudingra karikákra rászelem az epret. Amikor ez is kész akkor a tejszínt habfixálóval és 3 deka porcukorral habbá verem és a kihűlt puding tetejére rákenem. Erre pedig rászórom a maradék epret.

4. Lépés

3-4 órát a hűtőben várakozik, ekkor már lekapcsolhatom a formátn de előtte késsel a torta szélét körbevágomn hogy könnyen lejöjjön a kapocs róla.
Bármilyen gyümölccsel kiegészíthető, variálható.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 829 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    575 kcal
  • Zsír

    7.1g
  • Szénhidrát

    119.1g
  • Fehérje

    6.2g
  • Koleszterin

    33mg
  • Cukor

    60g