Csodapalacsinta torta Marcsitól
2015-03-31- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ez egy finom pudingos palacsinta tejszínhabbal és gyümölccsel. Nálunk nagy sikere volt.
Ezeket szerezd be:
- 14 darab kakaós töltött palacsinta
- 1 kis csomag babapiskóta
- 1 csg vaníliás puding (+ tej az elkészítéséhez)
- 4 kanál cukor
- 1csg csokis puding (+ tej az elkészítéséhez)
1. Lépés
A kapcsos tortaformába teszem a tejben megforgatott babapiskótákat, az alját teljesen kirakom vele.
A vaníliás pudingot az előírtak szerint felfőzöm, majd egyenletesen rákenem a babapiskótára.
2. Lépés
A már megsült, megtöltött feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rárakom, mégpedig úgy hogy a palacsinták kb 2 centis végeit levágom. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kör alakba sorakoztatom, szorosan egymás mellé körbe-körbe.
3. Lépés
Miután kiraktam, a csokis pudingot is felfőzöm és a palacsintákra egyenletesen elkenem.
A csokis pudingra karikákra rászelem az epret. Amikor ez is kész akkor a tejszínt habfixálóval és 3 deka porcukorral habbá verem és a kihűlt puding tetejére rákenem. Erre pedig rászórom a maradék epret.
4. Lépés
3-4 órát a hűtőben várakozik, ekkor már lekapcsolhatom a formátn de előtte késsel a torta szélét körbevágomn hogy könnyen lejöjjön a kapocs róla.
Bármilyen gyümölccsel kiegészíthető, variálható.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 362 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
575 kcal -
Zsír
7.1g -
Szénhidrát
119.1g -
Fehérje
6.2g -
Koleszterin
33mg -
Cukor
60g