Almás fánk narancs mártással

2012-06-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy nagyon mutatós desszert, aminek az elkészítése igen egyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 3,5 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg cukor
  • narancshéj
  • 3 narancs leve
  • 5 evőkanál narancs lekvár
  • 4 gombóc fagyi
  • csepp narancslikőrt

1. lépés

Karamellizáljuk meg a cukrot egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a narancslevet és a narancs héját. Keverjük jól össze és adjuk hozzá a lekvárt és a likőrt.

2. lépés

Törjük fel a tojásokat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport, végül a tejet, a lisztet, és a kukoricakeményítőt. Keverjük jól össze.

2. lépés

Hámozzuk meg az almát. Vágjuk őket fél centiméteres szeletekre, de lehet vékonyabbra is.

3. lépés

Alakítsunk kis halmokat a tésztából, helyezzünk az almaszeleteket a közepébe. Tegyük őket el egy kicsit pihenni, majd forró olajban kisütjük. Szedjük ki a fánkokat papírtörlőre és jól nyomkodjuk meg, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

4. lépés

Öntsük a narancsos szószt a fánkok tetejére és tegyünk a tetejére egy gombóc vanília fagylaltot.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 691 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    564 kcal
  • Összes zsír

    25 g
  • Szénhidrát

    101 g
  • Fehérje

    5 g