Almás fánk narancs mártással
2012-06-13- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy nagyon mutatós desszert, aminek az elkészítése igen egyszerű.
Ezeket szerezd be:
- 2 alma
- 2 tojás
- 3,5 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kukoricakeményítő
- 10 dkg cukor
- narancshéj
- 3 narancs leve
- 5 evőkanál narancs lekvár
- 4 gombóc fagyi
- csepp narancslikőrt
1. lépés
Karamellizáljuk meg a cukrot egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a narancslevet és a narancs héját. Keverjük jól össze és adjuk hozzá a lekvárt és a likőrt.
2. lépés
Törjük fel a tojásokat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport, végül a tejet, a lisztet, és a kukoricakeményítőt. Keverjük jól össze.
2. lépés
Hámozzuk meg az almát. Vágjuk őket fél centiméteres szeletekre, de lehet vékonyabbra is.
3. lépés
Alakítsunk kis halmokat a tésztából, helyezzünk az almaszeleteket a közepébe. Tegyük őket el egy kicsit pihenni, majd forró olajban kisütjük. Szedjük ki a fánkokat papírtörlőre és jól nyomkodjuk meg, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
4. lépés
Öntsük a narancsos szószt a fánkok tetejére és tegyünk a tetejére egy gombóc vanília fagylaltot.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 758 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
564 kcal -
Összes zsír
25 g -
Szénhidrát
101 g -
Fehérje
5 g