Magvas ropogós
2013-03-15- Típus: Sajtos rúd
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő csemege tökéletes arra, hogy egy kis előételként kínáljuk vendégeknek. Én a páromnak szoktam készíteni, amikor a fiúkkal meccsnéző estet szerveznek. Nagyon hamar elfogy.
Ezeket szerezd be:
- 550 g liszt
- 200 g margarin
- 20 g élesztő
- kevés tej
- só
- 1 tojás
- Tetejére:
- szezámmag, köménymag, lenmag, napraforgómag
1. lépés
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tejben felfuttatott élesztővel és annyi sóval, hogy a nyers tészta jó sós legyen. A tésztát letakarjuk vagy becsomagoljuk, majd legalább 1 órát hűvös helyen pihentetjük.
2. lépés
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal, ízlés szerint. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 801 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
598 kcal -
Zsír
28.8g -
Szénhidrát
72g -
Fehérje
12.3g