Magvas ropogós

2013-03-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő csemege tökéletes arra, hogy egy kis előételként kínáljuk vendégeknek. Én a páromnak szoktam készíteni, amikor a fiúkkal meccsnéző estet szerveznek. Nagyon hamar elfogy.

Ezeket szerezd be:

  • 550 g liszt
  • 200 g margarin
  • 20 g élesztő
  • kevés tej
  • 1 tojás
  • Tetejére:
  • szezámmag, köménymag, lenmag, napraforgómag

1. lépés

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tejben felfuttatott élesztővel és annyi sóval, hogy a nyers tészta jó sós legyen. A tésztát letakarjuk vagy becsomagoljuk, majd legalább 1 órát hűvös helyen pihentetjük.

2. lépés

Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal, ízlés szerint. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 801 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ropogós sajtos rúd

  • Leveles sajtos rúd

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    598 kcal
  • Zsír

    28.8g
  • Szénhidrát

    72g
  • Fehérje

    12.3g