Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással

2013-09-02
  • Hány főre: 1-2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással. Tök jó tökös étel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kicsi kanadai tök
  • 2 db alma
  • 2 db krumpli
  • 1 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 szelet párizsi
  • főző tejszín
  • 1 kocka zöldségleves
  • őrölt fehér bors
  • őrölt pirospaprika
  • szerecsendió
  • vaj
  • olívaolaj

1. Lépés

A tököt kettévágom, magházát eltávolítom, sütőben megsütöm.
A többi hozzávalót megpucolom, darabolom, vajon megdinsztelem. Öntök hozzá vizet, beleteszem a szétmorzsolt leveskockát, fűszerezem. Puhára főzöm, belekaparom a sült tököt. Néhány alma és krumpli darabot félreteszek, a többit botmixerrel összekeverem, öntök bele tejszínt.

2. Lépés

Egy szelet párizsinak kikanyarítom a közepét, s egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. Megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, s beleütöm a tojást a lukba. Megsütöm, a végén lefedve. A krémlevest felrottyantom, egy tányérba merem, belerakom a félretett alma és krumpli darabokat, s középre helyezem a párizsit a tükörtojással. Szórok rá piros paprikát.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,066 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    441 kcal
  • Zsír

    5.4g
  • Szénhidrát

    90.8g
  • Fehérje

    13.3g