Hólabda muffin
2013-10-08- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A muffin a karácsonyi mulatságból sem maradhat ki. Ezúttal egy olyan kreációt mutatok, ami méltón állja meg helyét a karácsonyi asztalon.
Ezeket szerezd be:
- Muffinhoz:
- 425g konzerv ananász
- 200g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 85g porcukor
- 50g kókuszreszelék
- 2 tojás
- 85g vaj, olvasztott
- 150g natúr joghurt
- 175g reszelt sárgarépa
- Diszítés:
- 50g kókuszkrém
- 100g porcukor
- 50g kókuszreszelék
- 5 evőkanál ananászlé
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C, béleljük ki a muffin sütőnket papírokkal. Öntsük le az ananászról a levet, amit tegyünk félre. Az ananászt törjük össze egy villával. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik tálban verjük fel a tojást, keverjük hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz.
2. Lépés
Legvégül jöhet bele sárgarépa és az ananász. Keverjük el fakanállal, töltsük meg a papírokat, majd süssük 18-20 percig.
Díszítéshez keverjük össze a kókuszkrémet 5 evőkanál ananászlével és a porcukorral. Ebben a krémben forgassuk meg a muffinokat (természetesen miután levettük róluk a papírt) és forgassuk meg a kókuszreszelékben. Hagyjuk száradni egy pár percig.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 813 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
287 kcal -
Zsír
14g -
Szénhidrát
38g -
Fehérje
4g