Hólabda muffin

2013-10-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A muffin a karácsonyi mulatságból sem maradhat ki. Ezúttal egy olyan kreációt mutatok, ami méltón állja meg helyét a karácsonyi asztalon.

Ezeket szerezd be:

  • Muffinhoz:
  • 425g konzerv ananász
  • 200g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 85g porcukor
  • 50g kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 85g vaj, olvasztott
  • 150g natúr joghurt
  • 175g reszelt sárgarépa
  • Diszítés:
  • 50g kókuszkrém
  • 100g porcukor
  • 50g kókuszreszelék
  • 5 evőkanál ananászlé

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C, béleljük ki a muffin sütőnket papírokkal. Öntsük le az ananászról a levet, amit tegyünk félre. Az ananászt törjük össze egy villával. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik tálban verjük fel a tojást, keverjük hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz.

2. Lépés

Legvégül jöhet bele sárgarépa és az ananász. Keverjük el fakanállal, töltsük meg a papírokat, majd süssük 18-20 percig.
Díszítéshez keverjük össze a kókuszkrémet 5 evőkanál ananászlével és a porcukorral. Ebben a krémben forgassuk meg a muffinokat (természetesen miután levettük róluk a papírt) és forgassuk meg a kókuszreszelékben. Hagyjuk száradni egy pár percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 813 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    287 kcal
  • Zsír

    14g
  • Szénhidrát

    38g
  • Fehérje

    4g

Kommentek