Almás kuglóf

2012-09-17
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Az almás kuglóf igazán Karácsonykor az igazi, finom fahéjas cukorral megszórva és egy kis szegfűszeggel megfűszerezve.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g liszt
  • 250 g vaj
  • 180 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek fahéj
  • 5 tojás
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk sütőpor
  • 3 alma

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a vajat és a tojássárgáját, majd egy másikban külön a száraz hozzávalókat és fűszereket. Keverjük össze a két keveréket, majd végül jöhet bele a reszelt alma és a tojás fehérjékből felvert kemény hab. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze.

2. lépés

Vajazzuk ki a formánkat és töltsük bele a tésztát, majd tegyük sütőbe és süssük 50-60 percig, vagy amíg a közepe is teljesen megsül. Tálaljuk fahéjas cukorral megszórva.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 061 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    508 kcal
  • Zsír

    28.7 g
  • Szénhidrát

    58 g
  • Fehérje

    7.2 g