Almás-gyömbéres kenyér

2012-11-07
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Karácsonykor eljön az isteni illatos sütemények, a kuglófok, a gyümölcskenyerek időszaka. Mennyire vártam már ezt az évben el sem tudom mondani.

Ezeket szerezd be:

  • 150g sótlan vaj
  • 150g barna cukor
  • 150g méz
  • 250ml tej
  • 250g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1,5 tk sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 nagy alma, kockákra vágva

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzunk ki egy kenyér vagy egy őzgerinc formát. Olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a cukorral és mézzel egy kis lábasban. Miután minden elolvadt, keverjük el benne a tejet és tegyük félre kihűlni.

2. lépés

Szitáljuk össze a lisztet a száraz hozzávalókkal egy tálban. Készítsünk egy mélyedést a közepébe és öntsük bele a lehűtött cukros-mézes keveréket. Egy fakanállal lassan dolgozzuk össze a liszt keverékkel körkörös mozdulatokkal. Ekkor adjuk hozzá a felvert tojásokat, a reszelt gyömbért és az almát.

3. lépés

Öntsük a tésztát az előkészített formába és süssük a sütőben 45 percig, vagy tűpróbáig. Hűtsük 5 percig a formában, majd borítsuk ki óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

 

Tipp: Ha szeretnénk, tehetünk bele diót vagy mazsolát is, azok is nagyon feldobják!

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 109 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    346 kcal
  • Zsír

    14 g
  • Szénhidrát

    52.4 g
  • Fehérje

    5 g