Almás-gyömbéres kenyér
2012-11-07- Típus: Gyümölcskenyér
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Karácsonykor eljön az isteni illatos sütemények, a kuglófok, a gyümölcskenyerek időszaka. Mennyire vártam már ezt az évben el sem tudom mondani.
Ezeket szerezd be:
- 150g sótlan vaj
- 150g barna cukor
- 150g méz
- 250ml tej
- 250g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1,5 tk sütőpor
- 2 nagy tojás
- 2 nagy alma, kockákra vágva
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzunk ki egy kenyér vagy egy őzgerinc formát. Olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a cukorral és mézzel egy kis lábasban. Miután minden elolvadt, keverjük el benne a tejet és tegyük félre kihűlni.
2. lépés
Szitáljuk össze a lisztet a száraz hozzávalókkal egy tálban. Készítsünk egy mélyedést a közepébe és öntsük bele a lehűtött cukros-mézes keveréket. Egy fakanállal lassan dolgozzuk össze a liszt keverékkel körkörös mozdulatokkal. Ekkor adjuk hozzá a felvert tojásokat, a reszelt gyömbért és az almát.
3. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába és süssük a sütőben 45 percig, vagy tűpróbáig. Hűtsük 5 percig a formában, majd borítsuk ki óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Tipp: Ha szeretnénk, tehetünk bele diót vagy mazsolát is, azok is nagyon feldobják!
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
5 109 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
346 kcal -
Zsír
14 g -
Szénhidrát
52.4 g -
Fehérje
5 g