Almás-fűszeres sütemény
2012-10-10- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A kései almából még mindig van lent a pincében, ezért elővettem, hogy egy isteni desszertet készítsek a családnak.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze hideg joghurt
- 1/4 csésze almaszósz
- 1/4 csésze barna cukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 nagy tojás
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 3 evőkanál hideg vaj
- 2 csésze kockára vágott alma
- Mázhoz:
- 1 csésze porcukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 2 evőkanál hideg tej
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy tepsit, majd tegyünk bele egy sütőpapírt. Keverjük össze az első öt hozzávalót egy közepes tálban, keverjük el jól egy habverővel.
2. lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót egy másik nagy tálban. Vágjuk bele a hűtött vajat és morzsoljuk el a liszttel teljesen. Tegyük bele a kockákra vágott, meghámozott almákat. Adjuk hozzá a nedves masszát és egyenletesen keverjük el.
3. lépés
A tészta elég ragacsos lesz, de nem baj. Helyezzük rá egy lisztezett felületre, és gyúrjuk finoman lisztezett kézzel. Formáljunk belőle egy torta alakot, majd helyezzük a tepsibe, a tésztát vágjuk be, mintha csak szeletelnénk, de ne teljesen, csak hogy látszódjanak a vágások.
4. lépés
Süssük, amíg aranyszínű lesz, körülbelül 18-20 percig. Helyezzük egy rácsra és hűtsük le.
Közben elkészítjük rá a mázat: Keverjük össze a porcukrot, a fahéjat és a szerecsendiót, 2 evőkanál tejjel, egyszerre csak 1 teáskanállal és keverjük folyamatosan simára.
5. lépés
Kenjük rá a süteményekre a mázat egy spatula vagy fakanál segítségével, majd tegyük egészen addig várjunk, ameddig a máz megköt a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 254 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
184 kcal -
Zsír
4 g -
Szénhidrát
37 g -
Fehérje
3 g