Kókuszos rizs dióval

2012-11-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Kókuszos rizs? Dióval? Köretként vagy magában? Ezeket a kérdéseket tettem fel, amikor a kollégám mesélte, hogy mit csináltak előző nap.

Ezeket szerezd be:

  • 13 dkg Rizs
  • 10 dkg Kókuszreszelék
  • 5 dkg Dió (diófélék)
  • Fél zöldpaprika
  • 2 evőkanál Margarin
  • 1 kávéskanál Kurkuma
  • Petrezselyem zöldje

1. lépés

A rizst elsőként sós vízben főzzük puhára. Ha ezzel végeztünk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, kókuszreszeléket és a kurkumát.

2. lépés

Felszeleteljük a zöldpaprikát, a diót pedig széttördeljük úgy, ahogy mi szeretjük. Egy kis margarinon megpirítjuk, majd szép óvatosan összekeverjük a rizzsel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 463 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csiperkegombás rizs

  • Olívabogyós spagettisaláta

  • Friss zöldséges spagetti

  • Káposztás kocka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    681 kcal
  • Összes Zsír

    43,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    64,4 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    12,9 g