Joghurtos uborkasaláta

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Az uborkasaláta könnyen elkészíthető, általában pörköltök vagy csirkeételek mellé szoktuk tálalni. A csípős ételek mellé kiváló, mert nagyon jól hűti a szájpadlást és a nyelvet. Használhatunk sima termesztett uborkát vagy kígyóuborkát, a végeredmény ugyanaz.

Ezeket szerezd be:

  • 2 uborka
  • 1 nagy natúr joghurt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál szárított kapor
  • só és bors

Elkészítés:

1. Első ízben kóstoljuk meg az uborkát, hogy megbizonyosodjunk arról, nem keserű. Ha ez megtörtént, reszeljük le egy uborka szeletelőn, vagy használhatunk gépet is ehhez. Ha meg van tegyük egy tálba és hagyjuk ázni az uborka szeleteket sós vízben legalább fél óráig.

2. A besózás után összekeverjük a joghurtot, a kaporral, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és már kész is az uborkasalátánk! A tetejére szórhatunk díszítésképp pirospaprikát és egy kis reszelt sajtot is.

Jó étvágyat!

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 622 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal