Ananász szelet

2012-09-04
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ha egy kis egzotikus ízre vágyunk, akkor kapjunk elő egy ananász konzervet és készítsük el belőle a következő desszertet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze (500 ml) liszt
  • 375 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 tojás
  • 1/2 csésze olaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3/4 csésze (180 ml) tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze zúzott ananász
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze finomra vágott mandula

1. Lépés

Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű tortaformát, enyhén liszttel is szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Adjuk hozzá a citromlevet a tejhez rakjuk egy kicsit félre, ettől egy kicsit besavanyodik, ami nem baj, mert illeni fog az ananász fanyarkás ízéhez.  Keverjük össze a lisztet, cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.

2. Lépés

Verjük fel a tojást az olajjal, a savanyú tejjel és a vanília kivonattal. Kezdjük el átszitálni a száraz hozzávalókat, majd keverjük a nedves hozzávalókhoz, végül jöhet hozzá az ananász, a kókusz és a mandula. Öntsük a tésztát az előkészített formába vagy tepsibe, süssük 1 órán át, vagy amíg a sütemény tésztája rugalmas lesz, amikor finoman megérintjük.  Hagyjuk hűlni rácson 10 percig, majd óvatosan vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1,558 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    336 kcal
  • Fehérje

    5 g
  • Szénhidrát

    42 g
  • Zsír

    18 g