Ananász szelet
2012-09-04- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ha egy kis egzotikus ízre vágyunk, akkor kapjunk elő egy ananász konzervet és készítsük el belőle a következő desszertet.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze (500 ml) liszt
- 375 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 3 tojás
- 1/2 csésze olaj
- 1 evőkanál citromlé
- 3/4 csésze (180 ml) tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze zúzott ananász
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze finomra vágott mandula
1. Lépés
Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű tortaformát, enyhén liszttel is szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Adjuk hozzá a citromlevet a tejhez rakjuk egy kicsit félre, ettől egy kicsit besavanyodik, ami nem baj, mert illeni fog az ananász fanyarkás ízéhez. Keverjük össze a lisztet, cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
2. Lépés
Verjük fel a tojást az olajjal, a savanyú tejjel és a vanília kivonattal. Kezdjük el átszitálni a száraz hozzávalókat, majd keverjük a nedves hozzávalókhoz, végül jöhet hozzá az ananász, a kókusz és a mandula. Öntsük a tésztát az előkészített formába vagy tepsibe, süssük 1 órán át, vagy amíg a sütemény tésztája rugalmas lesz, amikor finoman megérintjük. Hagyjuk hűlni rácson 10 percig, majd óvatosan vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 310 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
336 kcal -
Fehérje
5 g -
Szénhidrát
42 g -
Zsír
18 g