A Mama grízpudingja

2013-02-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Már gyerekkoromban is imádtam a tejbegrízt, a tejberizst, a rizskókot és minden ilyen tejes finomságot. A grízpuding szintén egyik nagy kedvenc, ami pillanatokon belül elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 80 g búzadara
  • 500 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor

1. lépés

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citrom héját. Főzzük néhány percig, amíg a cukor feloldódik. Lassan öntsük hozzá a búzadarát, folyamatosan kevergetve sűrítsük be.

2. lépés

Időközben adjunk hozzá egy evőkanál vaníliás pudingport, majd egészen sűrűre főzzük a grízpudingot. Öntsük a pudingot kikészített, hideg vízzel átmosott formákba, vagy mutatós poharakba, majd hagyjuk kihűlni, végül pedig tegyük hideg helyre, spejzba vagy a hűtőbe.

Várjuk meg míg teljesen megdermed, majd utána tálaljuk fahéjjal, kakaóval leszórva vagy gyümölcsszósszal leöntve.

 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,664 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    115 kcal
  • Zsír

    0.1g
  • Szénhidrát

    26.5g
  • Fehérje

    1.7g