Zöldséges húsleves pulykanyakból
2013-12-30- Típus: Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A hideg időben mindig jól jön a jó forró leves. Nosza, pulykanyakból húslevest készítettem sok-sok zöldséggel.
Ezeket szerezd be:
- 4 db pulykanyak
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kicsi karalábé
- 0.5 db kicsi zellergumó
- 1 db retek (fehér)
- 1 db nagyobb burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db húsleveskocka (szárnyas)
- vegeta (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 5 db zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék cérnametélt
1. lépés
A nyakat alaposan megmosom, beteszem egy nagy lábasba.
2. lépés
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zellerleveleket aprítom, a répát, petrezselyem-gyökeret hosszúkásra, a többit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem.
3. lépés
Addig főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Közben kifőzöm a tésztát.
4. lépés
Tálaláskor teszek a tányérba tésztát, s merek rá a levesből. Vágok bele chilipaprikát.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 054 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
345 kcal -
Zsír
4,6 g -
Koleszterin
68 mg -
Szénhidrát
58,1 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
20,1 g