Zöldséges húsleves pulykanyakból

2013-12-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A hideg időben mindig jól jön a jó forró leves. Nosza, pulykanyakból húslevest készítettem sok-sok zöldséggel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db pulykanyak
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kicsi karalábé
  • 0.5 db kicsi zellergumó
  • 1 db retek (fehér)
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db húsleveskocka (szárnyas)
  • vegeta (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 5 db zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék cérnametélt

1. lépés

A nyakat alaposan megmosom, beteszem egy nagy lábasba.

2. lépés

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zellerleveleket aprítom, a répát, petrezselyem-gyökeret hosszúkásra, a többit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem.

3. lépés

Addig főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Közben kifőzöm a tésztát.

4. lépés

Tálaláskor teszek a tányérba tésztát, s merek rá a levesből. Vágok bele chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 054 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    345 kcal
  • Zsír

    4,6 g
  • Koleszterin

    68 mg
  • Szénhidrát

    58,1 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    20,1 g