Kráter szelet

2014-10-07
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Megtetszett a neve, ezért muszáj volt kipróbálnom. Ráadásul mutatós.

Ezeket szerezd be:

  • A pudinghoz:
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A mázhoz:
  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. Lépés

A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.

2. Lépés

Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.

3. Lépés

Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük és szépen elkenjük. Ettől lesz olyan kráteres.

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 346 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    597 kcal
  • Zsír

    23.6g
  • Szénhidrát

    87.8g
  • Fehérje

    12.4g
  • Koleszterin

    126mg
  • Cukor

    58.6g