Kráter szelet
2014-10-07- Típus: Pudingos süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Megtetszett a neve, ezért muszáj volt kipróbálnom. Ráadásul mutatós.
Ezeket szerezd be:
- A pudinghoz:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- A mázhoz:
- 2 kis pohár tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. Lépés
A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
2. Lépés
Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
3. Lépés
Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük és szépen elkenjük. Ettől lesz olyan kráteres.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
6 536 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
597 kcal -
Zsír
23.6g -
Szénhidrát
87.8g -
Fehérje
12.4g -
Koleszterin
126mg -
Cukor
58.6g