Farsangi fánk

2012-09-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:50 p

A februári hónapot azért várom nagyon az évben, mert szinte minden ismerősöm fánkot készít, akik sokat küldenek nekem belőle. Lekvárral, de porcukorral meghintve is az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg liszt
  • 4 dl langyos tej
  • 2 tojás
  • 2 ek porcukor
  • csipet só
  • 4 dkg élesztő
  • olaj

1. lépés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A sárgáját összekeverjük a porcukorral, a tejjel, a liszttel, az élesztővel és egy kicsi sóval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a lisztes keverékbe.

2. lépés

Kb. 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen letakarva. Mikor kétszeresére kelt, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtsuk, majd pogácsaszaggatóval, vagy simán kézzel fánk formákat formálunk belőle. Még a deszkán is hagyjuk 15 percig kelni, majd olajban kisütjük őket.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 010 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    510 kcal
  • Zsír

    4,3 g
  • Szénhidrát

    97,6 g
  • Fehérje

    18,7 g