Sült sárgadinnye

2013-03-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Most egy olyan gyümölcssalátát szeretnék nektek bemutatni, ami az egyik kedvencem. Bátran állíthatom, hogy ezzel nem csak én leszek így a továbbiakban.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Sárgadinnye
  • 2 db Őszibarack
  • 1 db Körte
  • 1 kiskanál őrölt Fahéj
  • 2 evőkanál Cukor
  • 1 kávéskanál Citromlé

1. lépés

A sárgadinnyét kettévágjuk és kikaparjuk a magos részét.

2. lépés

Szeletekre összevágjuk az őszibarackot és a körtét, fahéjjal összekeverjük ezeket, majd a két fél dinnye belsejét megtöltjük velük. Megtöltés után cukorral jó alaposan szórjuk meg a gyümölcssalit.

3. lépés

A két töltött dinnyét előmelegített sütőbe betesszük és 15-20 percen át sütjük. Ha végeztünk, akkor locsoljuk meg egy kevés citromlével és azonnal fogyasszuk.

A tetejét pár szem málnával díszíthetjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 343 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Összes Zsír

    0,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    51,7 g
  • Cukor

    45 g
  • Fehérje

    3,1 g