Körte leveles tésztában

2013-12-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Rengeteg körte terem a kertben lévő fánkon, szinte roskadásig. Így bőven van lehetőség ötletelni mi is készüljön belőle. Nem csak körtéből készíthetjük persze, bátran dolgozzunk különböző fajtájú almával is!

Ezeket szerezd be:

  • 1 cs. leveles tészta
  • kb. 5-6 egész körte( ez mérettől is függ, ha kisebbek, akkor többre is szükség lehet)
  • kristálycukor
  • fahéj
  • 2 tojássárgája

1. Lépés

A körtéket megpucoljuk. Elfelezzük, magházat óvatosan eltávolítjuk.
A kristálycukorba fahéjat keverünk, melyben megforgatjuk a körtéket. A cukros-fahéjas körtéket, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

2. Lépés

Ezután kinyújtjuk a leveles tésztát, melyből egy keveset félreteszünk, amiből majd a körte levelei készülnek.
A leveles tésztából, a körték méreteihez képest, némileg nagyobb kockákat vágunk, mellyel beburkoljuk a gyümölcsöt. A leveles tészta kockát úgy tesszük a körtére, hogy egy-egy csöcsük kerüljön a körte tetejéhez, ebből lesz ugyan is a kis szára.

3. Lépés

A leveles tésztát szépen aláhajtjuk, kissé megnyomkodjuk.
A tetején hagyott kis tészta csücsköt pedig kicsit megnyomkodjuk, szárra hasonlatosra formázva.
Mikor az mindegyiket elkészítettük, a maradék tésztából, kiszúró segítéségével leveleket szaggatunk, melynek egyik végét a szárhoz nyomjuk.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 895 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    503 kcal
  • Zsír

    33.3g
  • Szénhidrát

    44.4g
  • Fehérje

    7.1g
  • Koleszterin

    70mg
  • Cukor

    4.9g