Sült hagyma recept

2013-04-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A sült hagymát mi nagyon szeretjük. Köretekhez, de akár önálló köretként is kipróbálhatjuk, persze ha a gyomrunk bírja.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Fehérhagyma
  • 1 dl Húsleves
  • 1 dl Paradicsomlé
  • 10 dkg Vaj
  • 1-2 db Babérlevél
  • 1 kiskanál Cukor
  • Bors

1. lépés

A fehérhagymákat megpucoljuk és vajon egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, babérlevelet és folyamatosan kavargatjuk, hogy a hagymák ne ragadjanak le.

2. lépés

Húslevessel és paradicsomlével felöntjük és addig pároljuk, míg a hagyma meg nem puhul. Mikor megpuhult, a babérlevelet kiszedjük, sóval és borssal fűszerezzük a hagymát.

Tipp: A fűszerezés után csöpögtessünk rá néhány csepp Egri Bikavért is, mert úgy egy kellemes ízt ad neki.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyöngyhagymakörítés sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    295 kcal
  • Összes Zsír

    20,5 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    25,6 g
  • Cukor

    12,1 g
  • Fehérje

    3,5 g