Citromos gyömbéres piskótagyűrű

2013-12-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez egy nagyon finom francia sütemény, bátran válogassunk hozzá idény gyümölcsöket.

Ezeket szerezd be:

  • 6 darabhoz a hozzávalók:
  • 12 deka rétes liszt
  • csipet só
  • 2 deka cukor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 5 deka olvasztott margarin
  • 3 evőkanál meleg tej
  • A szirup hozzávalói:
  • 1 citrom leve
  • 20 deka cukor
  • 1 deci víz
  • 1 kávéskanál darabolt gyömbér
  • A diszítéshez:
  • 2 deci tejszín
  • bármilyen friss vagy mirelit gyümőlcs
  • Eszköz hozzávalók:
  • 6 darab mini savarin forma

1. Lépés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig,  amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.

2. Lépés

Amíg kelnek a tésztáim addig a szirupot elkészítem.
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével, a vízzel és a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm. Keverjük, amíg besűrűsödik.

3. Lépés

A már megkelt kis tésztánkat 190 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba tettem ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza. Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,980 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyümölcsös kosárkák

  • Gyors gyümölcsös kosárka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    340 kcal
  • Zsír

    10.3g
  • Szénhidrát

    59.3g
  • Fehérje

    5.8g
  • Koleszterin

    60mg
  • Cukor

    41g