Eper sorbet recept

2013-02-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 4:20 p

Kicsit időigényes, kicsit pepecselős, de a végeredmény kárpótol minket. Bár sokféleképpen lehet elkészíteni, én ezzel a variációval készítem el általában.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Eper
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 2 evőkanál Méz
  • 1 db reszelt Citromhéj

1. lépés

Összeturmixoljuk az epret a citromlével. Ezután a mézet belecsurgatjuk és a citrom reszelt héjával megszórjuk. Átöntjük az egészet egy lezárható edénybe, a tetejét rácsukjuk, majd addig hagyjuk a fagyasztóban, amíg a széle fagyos és közepe kásás nem lesz.

2. lépés

Ha elértük a fenti állapotot, akkor ismét leturmixoljuk és visszatesszük a fagyóba még 5-10 percre. Az idő letelte után kivesszük ismét, szobahőmérsékleten kicsit állni hagyjuk, majd átkeverjük és kelyhekbe szedjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 269 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Grépfrút sorbet

  • Cseresznyés sorbet

  • Vérnarancsos sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    163 kcal
  • Összes Zsír

    0,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    40,6 g
  • Cukor

    32,1 g
  • Fehérje

    2,2 g