Fekete ribizli-menta sorbet

2014-06-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Tele drámai és intenzív ízekkel. A következő desszert kiváló nyári hűsítő a fanyarkás ízével.

Ezeket szerezd be:

  • 200g porcukor
  • 200 ml forró víz
  • 20g friss menta
  • 600g fekete ribizli
  • 4 evőkanál méz
  • 2 citrom leve

1. Lépés

Készítsünk szirupot a cukorból és a vízből: keverjük el a vízben a cukrot, míg egészen feloldódik, majd tegyünk bele néhány menta levelet. Hagyjuk állni körülbelül 15 percig, majd távolítsuk el a mentát.

2. Lépés

Főzzük a szirupot és a fekete ribizlit körülbelül 5 percig, amíg a gyümölcs puha lesz. Tegyük egy turmixgépbe, kanalazzuk rá a mézet, majd jól dolgozzuk el. Ha kell dörzsöljük át egy szitán, hogy eltávolítsuk a magokat. Keverjük hozzá a citromlevet és hűvös helyre tesszük.

3. Lépés

Tegyük egy zárható tetejű dobozba, majd fagyasszuk. Néhányszor keverjük át óránként. Tálalás előtt hagyjuk kicsit felengedni, majd fagylaltkanállal adagoljuk mutatós tálakba. Díszítsük gyümölccsel, mentalevéllel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 231 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Grépfrút sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Cseresznyés sorbet

  • Vérnarancsos sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    301 kcal
  • Zsír

    0g
  • Szénhidrát

    78g
  • Fehérje

    2g
  • 0.08g
  • Cukor

    56g