Túrós pogácsa
2012-09-18- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő pogácsát nehezebb ételek mellé szoktam készíteni, például pörköltek és gulyás mellé.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze túró
- 1/2 csésze tej
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a túrót és a tejet, és keverjük el egy fakanállal, amíg a tészta egybeáll.Tegyük át egy enyhén lisztezett felületre, szórjuk meg kis liszttel a tetejét.
2. lépés
Gyúrjuk néhányszor, amíg a tészta sima lesz és nem lesznek benne lisztgombócok. Meglehetősen ragadós lesz, de ne aggódjunk. Egy lisztezett sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagra, majd egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, ameddig a tészta el nem fogy. Helyezzük a pogácsákat a tepsire, a tetejüket kenjük meg egy tojással. Süssük 15 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
3 518 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
92 kcal -
Zsír
0,6 g -
Szénhidrát
16,8 g -
Fehérje
4,9 g