Túrós pogácsa

2012-09-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő pogácsát nehezebb ételek mellé szoktam készíteni, például pörköltek és gulyás mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze túró
  • 1/2 csésze tej

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a túrót és a tejet, és keverjük el egy fakanállal, amíg a tészta egybeáll.Tegyük át egy enyhén lisztezett felületre, szórjuk meg kis liszttel a tetejét.

2. lépés

Gyúrjuk néhányszor, amíg a tészta sima lesz és nem lesznek benne lisztgombócok. Meglehetősen ragadós lesz, de ne aggódjunk. Egy lisztezett sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagra, majd egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, ameddig a tészta el nem fogy. Helyezzük a pogácsákat a tepsire, a tetejüket kenjük meg egy tojással. Süssük 15 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 431 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    92 kcal
  • Zsír

    0,6 g
  • Szénhidrát

    16,8 g
  • Fehérje

    4,9 g