Tönköly korpás keksz

2013-10-25
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Házi kekszek finomabbak, és egészségesebbek, mint a boltinál, és sokáig elálló keksz.

Ezeket szerezd be:

  • 3 ek tönkölykorpa
  • 3 ek zabpehely liszt
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 ek finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tej

1. lépés

A hozzávalókat egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát.
Egy napra hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már lazább a tészta, kinyújtjuk és kiszaggatjuk bármilyen formával, akár szív alakú, vagy csak egy kis köralakúval.

2. lépés

Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük, kb. 180 fokon. Sokáig eláll, és roppanós lesz a kekszünk.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 945 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    187 kcal
  • Zsír

    11.2g
  • Szénhidrát

    20.5g
  • Fehérje

    1.9g