Tönköly korpás keksz
2013-10-25- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Házi kekszek finomabbak, és egészségesebbek, mint a boltinál, és sokáig elálló keksz.
Ezeket szerezd be:
- 3 ek tönkölykorpa
- 3 ek zabpehely liszt
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg barna cukor
- 2 ek finomliszt
- 10 dkg puha vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 db tojássárgája
- 1 dl tej
1. lépés
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát.
Egy napra hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már lazább a tészta, kinyújtjuk és kiszaggatjuk bármilyen formával, akár szív alakú, vagy csak egy kis köralakúval.
2. lépés
Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük, kb. 180 fokon. Sokáig eláll, és roppanós lesz a kekszünk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 945 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
187 kcal -
Zsír
11.2g -
Szénhidrát
20.5g -
Fehérje
1.9g