Tőkehal fogadós módra

2013-08-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az egyik étteremben így hívták a helyi halas specialitást. Isteni finom volt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tőkehal
  • 7 evőkanál Zsemlemorzsa
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Őrölt fehér bors
  • Olívaolaj

1. lépés

A petrezselymet és a fokhagymát apróra összevágjuk. A halacskát megtisztítjuk.

2. lépés

A halat egy tűzálló tálba vagy egy tepsibe helyezzük. Sóval és borssal ízlés szerint megfűszerezzük, zsemlemorzsával beszórjuk, az összevágott petrezselyemmel és fokhagymával megszórjuk, végül pedig jó alaposan meglocsoljuk olívaolajjal.

3. lépés

Sütőbe bevágjuk és kis lángon addig sütjük, amíg szép aranysárgára nem sül. Sütés közben érdemes a saját levével locsolgatni.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

720 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    465 kcal
  • Összes Zsír

    20,3 g
  • Koleszterin

    138 mg
  • Szénhidrát

    9,7 g
  • Cukor

    0,8 g
  • Fehérje

    58,9 g