Tőkehal fogadós módra
2013-08-20- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az egyik étteremben így hívták a helyi halas specialitást. Isteni finom volt.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Tőkehal
- 7 evőkanál Zsemlemorzsa
- 3 gerezd Fokhagyma
- Petrezselyem
- Őrölt fehér bors
- Olívaolaj
- Só
1. lépés
A petrezselymet és a fokhagymát apróra összevágjuk. A halacskát megtisztítjuk.
2. lépés
A halat egy tűzálló tálba vagy egy tepsibe helyezzük. Sóval és borssal ízlés szerint megfűszerezzük, zsemlemorzsával beszórjuk, az összevágott petrezselyemmel és fokhagymával megszórjuk, végül pedig jó alaposan meglocsoljuk olívaolajjal.
3. lépés
Sütőbe bevágjuk és kis lángon addig sütjük, amíg szép aranysárgára nem sül. Sütés közben érdemes a saját levével locsolgatni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 260 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
465 kcal -
Összes Zsír
20,3 g -
Koleszterin
138 mg -
Szénhidrát
9,7 g -
Cukor
0,8 g -
Fehérje
58,9 g