Rokfortos rakott tészta
2013-01-31- Típus: Rakott tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A rokfortos ételeket nem mindenki szereti, hiszen erős illata miatt sokan inkább ódzkodnak tőle, de egy pohár száraz fehérborral isteni.
Köszönjük a receptet Moncsynak!
Ezeket szerezd be:
- 400 g tészta
- 150 g bacon
- 150 g rokfort sajt
- 100 g dió (darabolt)
- 5 dkg vaj
- 300 ml tejszín
- 1 evőkanálnyi bazsalikom
- 1 evőkanálnyi oregánó
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A sós vízben megfőzzük a tésztát, nem baj, ha kicsit keményebb a szokottnál, így legalább nem esik szét. A bacont saját zsírján pirítsuk meg, majd tegyük félre. A sajtot morzsoljuk össze, elkeverjük a tejszínnel, a dióval, a bazsalikommal és az oregánóval.
2. Lépés
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 537 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
823 kcal -
Zsír
46.1g -
Szénhidrát
65.1g -
Fehérje
38.2g