Rokfortos rakott tészta

2013-01-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A rokfortos ételeket nem mindenki szereti, hiszen erős illata miatt sokan inkább ódzkodnak tőle, de egy pohár száraz fehérborral isteni.

Köszönjük a receptet Moncsynak!

Ezeket szerezd be:

  • 400 g tészta
  • 150 g bacon
  • 150 g rokfort sajt
  • 100 g dió (darabolt)
  • 5 dkg vaj
  • 300 ml tejszín
  • 1 evőkanálnyi bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A sós vízben megfőzzük a tésztát, nem baj, ha kicsit keményebb a szokottnál, így legalább nem esik szét. A bacont saját zsírján pirítsuk meg, majd tegyük félre. A sajtot morzsoljuk össze, elkeverjük a tejszínnel, a dióval, a bazsalikommal és az oregánóval.

2. Lépés

 Egy hőálló sütőedényt kivajazunk. A tésztát összekeverjük az összes elkészített hozzávalóval és a sajtos szósszal. Sóval, borssal ízesítsük a tetejét, majd 15 perc alatt készre sütjük.
Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 660 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült tejfölös tészta

  • Rakott sonkás-tejszínes spagetti

  • Csirkés-brokkolis rakott tészta

  • Sült tejszínes makaróni recept

  • Kolozsvári túrós tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    823 kcal
  • Zsír

    46.1g
  • Szénhidrát

    65.1g
  • Fehérje

    38.2g