Borpuncs recept
2012-05-21- Típus: Boros koktélok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha kint tombol a szél vagy hóvihar, és legszívesebben még a meleg takaró alól sem kelnénk fel, akkor gubózzunk be egy pokróc alá, miközben ezt a nagyszerű italt kortyolgatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 75 cl Száraz vörösbor
- 75 cl Száraz fehérbor
- 8 dkg Porcukor
- 1 db Citrom
- 1 db Narancs
- 6 cl Citromlé
- 3-4 db egész Szegfűszeg
- 4 db egész Fahéjrúd
- 15 cl Barna rum
1. lépés
Fogunk egy edényt, amibe összeöntjük a borokat. Feltesszük a tűzre és feloldjuk benne a porcukrot.
2. lépés
Ha a cukor feloldódott, akkor beletesszük a citromlét, szegfűszeget, fahéjrudat és a gerezdekre vágott citromot, narancsot.
3. lépés
A puncsot kb. 60 °C-ig melegítjük (tovább ne!), majd levesszük a tűzhelyről. Ekkor hozzáadjuk a barna rumot és kiskanál kíséretében már szolgáljuk is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 465 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
551 kcal -
Összes Zsír
5,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
55 g -
Cukor
31 g -
Fehérje
4,1 g