Borpuncs recept

2012-05-21
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha kint tombol a szél vagy hóvihar, és legszívesebben még a meleg takaró alól sem kelnénk fel, akkor gubózzunk be egy pokróc alá, miközben ezt a nagyszerű italt kortyolgatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 75 cl Száraz vörösbor
  • 75 cl Száraz fehérbor
  • 8 dkg Porcukor
  • 1 db Citrom
  • 1 db Narancs
  • 6 cl Citromlé
  • 3-4 db egész Szegfűszeg
  • 4 db egész Fahéjrúd
  • 15 cl Barna rum

1. lépés

Fogunk egy edényt, amibe összeöntjük a borokat. Feltesszük a tűzre és feloldjuk benne a porcukrot.

2. lépés

Ha a cukor feloldódott, akkor beletesszük a citromlét, szegfűszeget, fahéjrudat és a gerezdekre vágott citromot, narancsot.

3. lépés

A puncsot  kb. 60 °C-ig melegítjük (tovább ne!), majd levesszük a tűzhelyről. Ekkor hozzáadjuk a barna rumot és kiskanál kíséretében már szolgáljuk is.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 465 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • A nyár vörösbora

  • Tinto de verano

  • Spritzer koktél

  • Porto Flip koktél

  • Borgrog

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    551 kcal
  • Összes Zsír

    5,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    55 g
  • Cukor

    31 g
  • Fehérje

    4,1 g