Gofris mini pizza
2012-05-22- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egyik amerikai ismerősöm ébresztett rá arra, hogy nem csak a magyar palacsintát, de az amerikai változatot szintén tudjuk sósan készíteni, de nem csak a palacsintát, hanem a gofrit is. Tőle származik ez a recept, ami rögtön le vett minket a lábunkról, hiszen az elkészítése sokkal kevesebb időbe telik, mintha hagyományos élesztővel készülő mini pizzákat gyártanánk.
Ezeket szerezd be:
- 1 elkészített sós gofritészta
- 4-6 evőkanál paradicsompüré
- konzerves pizzakrém vagy melegszendvicskrém
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregano
- 1 szeletelt metélőhagyma
- választott feltét (paradicsom, paprika, szalámi, sonka stb)
- 25 dkg mozzarella sajt
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
Készítsünk gofri tésztát, annyi különbséggel, hogy nem teszünk hozzá cukrot csak két csipet sót. Süssük meg a gofrikat, amíg megbarnul és ropogósak lesznek.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A következő hozzávalókból készítsünk pizzakrémet: gofrinként 1-1 evőkanál paradicsompüré, konzerves melegszendvicskrém, 1 evőkanál bazsalikom, 1 evőkanál oregáno, 1 szeletelt metélőhagyma.
3. Lépés
Kenjük meg mindegyik gofri tetejét a pizzakrémmel. Helyezzük a tetejére szabadon választott feltétet (sonkát, szalámit, zöldségeket,olívabogyót, hagymát, paradicsomot stb.).
4. Lépés
A tetejére tegyünk egy-egy mozzarella sajtot. Helyezzük a mini pizzákat egy sütőpapírra és tegyük őket a sütő rácsára és hagyjuk körülbelül 10 percig sülni őket.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
5 931 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
65,1 kcal -
Összes zsír
3,8 g -
Szénhidrát
3,8 g -
Fehérje
3,7 g