Teljes kiőrlésű csokis keksz
2012-08-07- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Íme itt egy újabb egészséges receptünk, ami teljes kiőrlésű lisztből készül. Ne ijedjünk meg, mert nem olyan furcsa az íze, mint gondolnánk. Bátran variáljuk más ízesítésben, például lekvárral, vaníliával, citrommal.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze sótlan vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1/4 teáskanál só
- 1 vagy fél tábla olvasztott keserű csokoládé
- 3 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 csésze tej
- 1/4 csésze tejszín
1. Lépés
Keverjük össze a tejszínt és a cukrot egy kézi habverővel vagy villával. Adjuk hozzá a tojást, a sót és az olvasztott csokoládét. Jól keverjük össze. Szépen lassan keverjük a lisztet, a sütőport, a tejet, felváltva.
2. Lépés
Fedjük le a tésztát és hűtsük 1 órán át a hűtőben. Melegítse a sütőt 200°C-ra, a tepsinket béleljük ki sütőpapírral. Osszuk a tésztát 4 részre (könnyebb dolgozni vele kis adagokban). Egy jól lisztezett felületen egy lisztezett sodrófával nyújtsuk ki a tésztát olyan 3 mm vastagságúra, majd egy lisztezett tetszőleges szaggatóval (pl. amivel a mézeskalácsot is csinálnánk) szaggassuk formára, ameddig el nem fogy.
3. Lépés
Tegyük a kiszaggatott formákat a tepsibe és süssük 10 percig vagy barnulásig. Hagyjuk hűlni 5 percig a tepsiben őket sülés után, majd tegyük át egy rácsra teljesen kihűlni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 509 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
137 kcal -
Összes Zsír
6,2 g -
Szénhidrát
18,5 g -
Fehérje
2,4 g