Teljes kiőrlésű banános muffin

2012-10-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 28 perc

Mivel nem volt más liszt otthon, ezért megpróbáltam teljes kiőrlésű lisztből sütni valamit. Nem lett rossz.

Ezeket szerezd be:

  • 2 érett banán
  • 1/4 csésze olaj
  • 1/2 csésze tiszta juharszirup
  • 1 teáskanál vanília
  • 2 nagy tojás
  • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/8 teáskanál só

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk ki a muffin sütőnket és készítsük elő a papírokat. Törjük össze a banánt egy villával, majd adjuk hozzá az olajat, a juharszirupot, a vaníliát és a tojást.

2. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a banános keveréket és mindent jól dolgozzunk össze. Kanalazzuk a tésztát a formákba. Süssük kb. 18 perc alatt készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 207 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    181,7 kcal
  • Zsír

    5,9 g
  • Szénhidrát

    29,7 g
  • Fehérje

    3,3 g