Tejszínes reszelt csokis süti
2013-06-07- Típus: Habos sütemény, Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy légiesen könnyű sütemény, amit egy egyszerű habos réteggel dobunk fel.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 6 tojás
- 250 g cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 3 csomag csokoládé pudingpor
- Krém:
- 2 csomag vanília pudingpor
- 750 ml tej
- 250g margarin / vaj
- 30 g vaníliás cukor
- 5 evőkanál felvert tejszín
- reszelt étcsokoládé
1. Lépés
Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat verjük össze egy robotgéppel, miközben hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. A végén szórjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a pudingport. Jól dolgozzuk el.
2. Lépés
A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd a végén forgassuk hozzá a tésztához, óvatos mozdulattal, hogy ne törjön meg a hab. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk. Süssük körülbelül 30 percig 160°C-on.
3. Lépés
A süteményt vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. Amikor ez megtörtént, akkor vágjuk ketté a tésztát. (Ehhez nem árt egy kis rutin, hogy egyenes legyen.)
4. Lépés
Ahogy a sütemény lehűlt, elkezdhetjük a krémet elkészíteni hozzá. A két csomag pudingport kezdjük el megfőzni a tejben és a vaníliás cukorral. Keverjük csomómentesre, majd a krémes állagú margarint keverjük hozzá a krémhez a tejszínnel együtt. Alaposan keverjük össze.
5. Lépés
Vegyük elő a két tésztalapot, kenjük meg az egyik tetejét, majd a fele pudingos krémmel kenjük meg. Erre helyezzük a második tésztalapot, amire jöhet a maradék krém. Végül a süti tetejét megszórjuk reszelt csokival. Tároljuk hűtőben legalább 2-3 órát.
Értékelések
(3.8 / 5)
32 személy értékelt
54 865 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
889 kcal -
Zsír
41.5g -
Szénhidrát
117.1g -
Fehérje
11.2g