Tejfölös pogácsa

2012-10-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez a villámgyors recept akkor kiváló, amikor valamelyik gazdagabb, magyaros leveshez próbálnék valami kiegészítést készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 380 g liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 170 ml tejföl
  • 3 tk só
  • 1 csomag expressz élesztő
  • reszelt sajt
  • köménymag

1. lépés

A lisztet összekeverjük a boltban kapható expressz élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tésztát egybe gyúrjuk. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szagassuk ki.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, majd a kiszaggatott pogácsákat tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk állni 10 percet így a tepsiben, majd kenjük meg egy felvert tojással, szórjuk meg a sajttal, köménnyel és 20 perc alatt süssük készre.

 

Tipp: A tetejét nem csak sajttal, de más magvakkal is megszórhatjuk.

 

fotó: szeretetrehangoltan

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

9 920 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa