Sajttortás csokis muffin

2013-05-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő finom muffinban egyesítsük a sajttorta és a csokis muffin minden pozitív tulajdonságát. Gyümölcsökkel kiegészítve is finom.

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 g tejcsokoládé
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 300 g krémsajt
  • 100 g cukor + 3 evőkanál
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 50 ml olaj

1. lépés

Olvasszuk fel a vajat és a kétfajta csokoládét gőzfürdő felett, majd tegyük kicsit félre. 2 tojást verjünk össze a cukorral, az olajjal, és hozzákeverjük az imént felolvasztott csokoládét. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze, majd fokozatosan keverjük hozzá a tojásos keverékhez. 

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A maradék egy tojást keverjük össze a krémsajttal, 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Vajazzuk ki a muffin formákat, majd béleljük ki papírokkal. A csokoládés tészta felét töltsük a papírok aljára, ennek a tetejére jöhet a krémsajtos keverék, majd a tetejét ismét csokis tésztával fedjük le.

3. lépés

Tegyük sütőbe és süssük 20-25 percig, 160°C-on. Miután kihűltek a muffinok, öntsük le olvasztott csokoládéval a tetejüket, de szórhatunk rá diót, mazsolát, kókuszreszeléket. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 051 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    650 kcal
  • Zsír

    38.5g
  • Szénhidrát

    67.3g
  • Fehérje

    12.3g