Sajttortás csokis muffin
2013-05-13- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő finom muffinban egyesítsük a sajttorta és a csokis muffin minden pozitív tulajdonságát. Gyümölcsökkel kiegészítve is finom.
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 g tejcsokoládé
- 50 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 300 g krémsajt
- 100 g cukor + 3 evőkanál
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 50 ml olaj
1. lépés
Olvasszuk fel a vajat és a kétfajta csokoládét gőzfürdő felett, majd tegyük kicsit félre. 2 tojást verjünk össze a cukorral, az olajjal, és hozzákeverjük az imént felolvasztott csokoládét. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze, majd fokozatosan keverjük hozzá a tojásos keverékhez.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A maradék egy tojást keverjük össze a krémsajttal, 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Vajazzuk ki a muffin formákat, majd béleljük ki papírokkal. A csokoládés tészta felét töltsük a papírok aljára, ennek a tetejére jöhet a krémsajtos keverék, majd a tetejét ismét csokis tésztával fedjük le.
3. lépés
Tegyük sütőbe és süssük 20-25 percig, 160°C-on. Miután kihűltek a muffinok, öntsük le olvasztott csokoládéval a tetejüket, de szórhatunk rá diót, mazsolát, kókuszreszeléket.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
7 264 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
650 kcal -
Zsír
38.5g -
Szénhidrát
67.3g -
Fehérje
12.3g