Szalagos fánk

2013-01-09
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nemsokára itt a farsangi szezon. Készülünk a gyerekeknek jelmezekkel? A fánk az egyik farsangi alappillér, ami sosem maradhat el.

A receptet köszönjük Moncsynak.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g liszt
  • 3 tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4,5 dl tej
  • fél csomag élesztő
  • olaj a sütéshez

1. lépés

Az élesztőt kicsi cukorral tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet, a tejes élesztőt, a vajat, majd jól összegyúrjuk. Alakítsunk belőle egy labdát, majd meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk kétszeresére.

2. lépés

A tésztát egy lisztezett felületen párszor átgyúrjuk, majd körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Felsorakoztatjuk a deszkán majd még egy keveset (20-30 perc) kelesztjük.

3. lépés

Az ujjunkkal nyomjunk mélyedést a fánkba, itt lesz a helye a lekvárnak, majd közép forró olajban süssük ki őket. Papírtörlőre tesszük, kicsit áttöröljük, majd porcukorral jól meghintve és lekvárral tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 176 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől