Szalagos fánk
2013-01-09- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nemsokára itt a farsangi szezon. Készülünk a gyerekeknek jelmezekkel? A fánk az egyik farsangi alappillér, ami sosem maradhat el.
A receptet köszönjük Moncsynak.
Ezeket szerezd be:
- 600 g liszt
- 3 tojássárgája
- 7 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 4,5 dl tej
- fél csomag élesztő
- olaj a sütéshez
1. lépés
Az élesztőt kicsi cukorral tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet, a tejes élesztőt, a vajat, majd jól összegyúrjuk. Alakítsunk belőle egy labdát, majd meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk kétszeresére.
2. lépés
A tésztát egy lisztezett felületen párszor átgyúrjuk, majd körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Felsorakoztatjuk a deszkán majd még egy keveset (20-30 perc) kelesztjük.
3. lépés
Az ujjunkkal nyomjunk mélyedést a fánkba, itt lesz a helye a lekvárnak, majd közép forró olajban süssük ki őket. Papírtörlőre tesszük, kicsit áttöröljük, majd porcukorral jól meghintve és lekvárral tálaljuk.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
5 176 megtekintés