Almás-müzlis apró sütemény

2013-04-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha sok kolléganővel dolgozunk együtt, az azért jó, mert így meg tudjuk osztani egymás receptjeit. A következő Ágikámtól származik! :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg puhább vaj
  • 6 dkg barna cukor és a szóráshoz
  • 1 kk fahéj
  • 2 nagyobb alma
  • fél citrom (vagy narancs) héja
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál tej (esetleg több)
  • 8-10 dkg natúr müzli
  • mazsola (opcionális)

1. lépés

A sütőt 180°C-ra melegítjük, majd egy tepsit kibélelünk szilikonos vagy sima sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a vajat, majd szépen elmorzsoljuk benne. Hozzákeverjük a cukrot, a fűszereket, az apró kockákra vágott almát, a müzlit, a citrom vagy narancs héjat, a tojást és annyi tejet, hogy a hozzávalók összeálljanak.

2. lépés

A tésztát egy időre hűtőbe tesszük, utána egy kanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírra, viszonylag távol egymástól. A tetejüket szórjuk meg egy kis barna cukorral és fahéjjal, majd alig 15 perc alatt készre sütjük őket.

A tésztához keverhetünk igény szerint mazsolát, más aszalt gyümölcsöt, illetve diót, mogyorót!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,816 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Pekándiós keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    101 kcal
  • Zsír

    5g
  • Szénhidrát

    14g
  • Fehérje

    2g