Avokádós muffin recept

2012-05-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Az avokádót kevesen ismerik, pedig számtalan előnnyel rendelkezik. A magjából kinyert olajat a kozmetikai ipar előszeretettel használja, hiszen táplálja a száraz és öregedő bőrt, de egyaránt kezeli az ekcéma tüneteit és reuma enyhítésére is kiváló. Emellett fogyasztása is ajánlott a magas vérnyomással, érelmeszesedéssel és gyomorbántalmakkal küszködőknek.

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 75 g vaj
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 avokádó
  • 1 evőkanál citromlé
  • édesítőszer

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálba szitáljuk az első négy száraz hozzávalót. Jól keverjük össze.

2. Lépés

Aki még nem tudná, az itt elolvashatja, hogyan kell egy avokádót megtisztítani és felhasználni. Vágjuk az avokádót apró darabokra és adjuk a lisztes keverékhez. Csepegtessünk rá egy kis citromlevet, hogy megakadályozzuk a barnulását.

3. Lépés

Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd jól felhabosítjuk. Ezután összekeverhetjük a száraz és nedves hozzávalókat. Jól dolgozzuk el. Az avokádót nem kell összetörni!

4. Lépés

Minden muffinsütőt vagy papírt töltsük meg háromnegyedéig. 200°C-on sütjük kb. 15 percig, vagy amíg a muffinok teteje meg nem barnul. Ellenőrizzük tűpróbával, ha nem vagyunk biztosak benne.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 452 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    200,2 kcal
  • Összes zsír

    10 g
  • Szénhidrát

    14 g
  • Fehérje

    6 g