Avokádós muffin recept
2012-05-16- Típus: Diétás sütemények, Muffin
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Az avokádót kevesen ismerik, pedig számtalan előnnyel rendelkezik. A magjából kinyert olajat a kozmetikai ipar előszeretettel használja, hiszen táplálja a száraz és öregedő bőrt, de egyaránt kezeli az ekcéma tüneteit és reuma enyhítésére is kiváló. Emellett fogyasztása is ajánlott a magas vérnyomással, érelmeszesedéssel és gyomorbántalmakkal küszködőknek.
Ezeket szerezd be:
- 45 dkg liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 75 g vaj
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 avokádó
- 1 evőkanál citromlé
- édesítőszer
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálba szitáljuk az első négy száraz hozzávalót. Jól keverjük össze.
2. Lépés
Aki még nem tudná, az itt elolvashatja, hogyan kell egy avokádót megtisztítani és felhasználni. Vágjuk az avokádót apró darabokra és adjuk a lisztes keverékhez. Csepegtessünk rá egy kis citromlevet, hogy megakadályozzuk a barnulását.
3. Lépés
Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd jól felhabosítjuk. Ezután összekeverhetjük a száraz és nedves hozzávalókat. Jól dolgozzuk el. Az avokádót nem kell összetörni!
4. Lépés
Minden muffinsütőt vagy papírt töltsük meg háromnegyedéig. 200°C-on sütjük kb. 15 percig, vagy amíg a muffinok teteje meg nem barnul. Ellenőrizzük tűpróbával, ha nem vagyunk biztosak benne.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
11 507 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
200,2 kcal -
Összes zsír
10 g -
Szénhidrát
14 g -
Fehérje
6 g