Spenóttal rakott tonhal
2012-06-30- Típus: Fehérje nap, Tonhal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Spenót nekem minden mennyiségben jöhet, annak ellenére, hogy sokan nem szeretik. Most egy finom rakott spenótos tonhalas változatot mutatok.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Tonhal
- 40 dkg Spenót
- 15 dkg Sajt
- 1 dl Fehérbor
- 2 dkg Vaj
- 3 evőkanál Tejszín
- Só
1. lépés
Kezdésnek a tonhalat kockákra vágjuk, ízlésünknek megfelelően megsózzuk és 1 dl fehérbor kíséretében puhára pároljuk. (A levét ne öntsük ki a végén, mert kell később az is.)
2. lépés
Spenót következik. A spenótot körülbelül 3 percig sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
3. lépés
Előveszünk egy tepsit, vagy egy tűzálló tálat és kivajazzuk alaposan. A spenót felét szétterítjük a tepsi alján, majd erre helyezzük a tonhalat és végül a spenót másik felét a halra. Így létrejött egy spenót, tonhal, spenót szintünk.
4. lépés
A tonhal párolásánál maradt levet most használjuk fel. Összekeverjük a lét kb. 3 evőkanál tejszínnel és ráöntjük a tepsis spenótra. Betesszük a sütőbe, kb. 10-15 percre közepes fokozaton. 10 perc után a tetejére reszelt sajtot szórunk és addig hagyjuk még bent, amíg a sajt szépen ráolvad.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
8 700 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Összes Zsír
44,8 g -
Koleszterin
142 mg -
Szénhidrát
10,1 g -
Cukor
2 g -
Fehérje
57,8 g