Spárgás csemege

2012-08-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A spárgát megkínáltam főtt tojással, tejfölös szósszal és az egészet megszórtam sajttal. A receptért kattints a továbbra.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Spárga
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 2 dl Tejföl
  • 4 db Tojás
  • 3 dkg Margarin
  • Ételízesítő
  • Kevés Cukor

1. lépés

A spárgát felvágjuk nekünk tetszőre, majd ételízesítős, enyhe cukros vízben félpuhára főzzük. Ételízesítő mennyiségét rátok bízom, mert valaki pikánsabban, más pedig kevés fűszerrel szereti. Én egy kis kiszerelés felét szoktam beleönteni.

2. lépés

2. lépésként keményre főzzük a tojásokat, majd szeletekre vágjuk. Közben a tejfölt is összekeverjük az ételízesítővel (másik felét használom fel).

3. lépés

Előveszünk egy tepsit vagy egy hőálló tálat, amit elsőnek kivajazunk, majd az alját beterítjük a spárgával. Rátesszük a szeletelt főtt tojást, rákenjük a tejfölös mártást, végül megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe és addig hagyjuk bent, amíg a sajt aranysárgára nem sül.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 344 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott cukkini sonkával

  • Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    685 kcal
  • Összes Zsír

    54,7 g
  • Koleszterin

    416 mg
  • Szénhidrát

    21,5 g
  • Cukor

    11,1 g
  • Fehérje

    31 g