Sonkás-rukkolás panini
2012-07-16- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
A panini a szakszerű neve azoknak a szendvicseknek, amiket megpirított kenyérből készítünk melegen. Ezt a változatot csak azoknak ajánlom, akik szeretik a rukkola egyedi ízét.
Ezeket szerezd be:
- 1 baguette
- 1 marék rukkola
- 2 szelet sajt
- 2 szelet sonka
- vaj (opcionális)
1. Lépés
Vágjuk félbe a baguette-ünket és pirítós sütőben vagy a rendes sütőnkben süssük meg, kb. 2 percig, hogy szépen megbarnuljanak. A sonkát szeleteljük fel kis szeletekre, a rukkolát mossuk meg és csepegtessük le. A sajtból vágjunk szeleteket.
2. Lépés
Ha szeretnénk, akkor vajazzuk ki a baguette-t, én nem szoktam, tegyük bele a sonkát, a rukkolát és a sajtot. Ha szeretnénk, hogy a sajt kicsit megolvadjon, akkor tegyük vissza még a meleg sütőbe, mert a bent maradt hőtől a sajt megolvad.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 090 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
283,8 kcal -
Zsír
4,5 g -
Fehérje
21,6 g -
Szénhidrát
36,1 g