Sonkás-rukkolás panini

2012-07-16
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A panini a szakszerű neve azoknak a szendvicseknek, amiket megpirított kenyérből készítünk melegen. Ezt a változatot csak azoknak ajánlom, akik szeretik a rukkola egyedi ízét.

Ezeket szerezd be:

  • 1 baguette
  • 1 marék rukkola
  • 2 szelet sajt
  • 2 szelet sonka
  • vaj (opcionális)

1. Lépés

Vágjuk félbe a baguette-ünket és pirítós sütőben vagy a rendes sütőnkben süssük meg, kb. 2 percig, hogy szépen megbarnuljanak. A sonkát szeleteljük fel kis szeletekre, a rukkolát mossuk meg és csepegtessük le. A sajtból vágjunk szeleteket.

2. Lépés

Ha szeretnénk, akkor vajazzuk ki a baguette-t, én nem szoktam, tegyük bele a sonkát, a rukkolát és a sajtot. Ha szeretnénk, hogy a sajt kicsit megolvadjon, akkor tegyük vissza még a meleg sütőbe, mert a bent maradt hőtől a sajt megolvad.

 

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 440 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

  • Rakott kenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    283,8 kcal
  • Zsír

    4,5 g
  • Fehérje

    21,6 g
  • Szénhidrát

    36,1 g