Banántorta recept

2013-04-03
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Reggelire vagy tízórai kiváló ez a könnyed sütemény. Gyorsan elkészíthető, bármilyen egyszerű plusz hozzávalóval felturbózhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 érett banán
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g liszt
  • 50 g barna cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál tej (vaníliás tej is jó)
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tk fahéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor a banánra
  • mazsola, aszalt gyümölcs vagy dió

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra és vajazzunk ki jó alaposan egy tetszőleges mérető tortaformát (kerek vagy magas kalács forma is lehet). Béleljük ki sütőpapírral.

2. lépés

A banánokat hámozzuk meg, majd villával pépesítsük össze. Keverjük ki egy kis fahéjjal és vaníliás cukorral. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk a cukorral. Az olajat, a tejet és a tojást felverjük egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Reszeljük le a citrom héját és a levével együtt keverjük a tésztához.

3. lépés

A tésztát jól dolgozzuk össze. Ezek után igény szerint tehetünk bele mazsolát, aszalt gyümölcsöket, finom papayával, egy kis dióbéllel. Öntsük a formába, majd egészen addig sütjük, ameddig szépen fel nem jön. Kb.50 perc kell neki.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 464 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Szilvás túrótorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    10g
  • Szénhidrát

    50g
  • Fehérje

    6g

Kommentek