Sárgadinnyés krémleves
2012-05-28- Típus: Gyümölcslevesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy recept a spanyol konyhából, ami melegben megfelelően oltja a szomjat, jól behűtve pedig kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy érett sárgadinnye
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 tk szerecsendió
- 6 dl fehérbor
- jégkocka
- csipet só
- 1 dl tej
1. Lépés
A sárgadinnyét vágjuk félbe és kanalazzuk ki a magjait. A dinnyét vágjuk kockákra, egyharmad részét rakjuk félre.
2. Lépés
A maradék dinnyét tegyük egy turmixba, a mandulával, a szerecsendióval, a fehérborral, sózzuk meg enyhén és turmixoljuk össze. A legvégén adjunk hozzá tejet.
3. Lépés
Tegyük hűtőbe legalább egy órán át és érleljük, majd tálaláskor tegyünk 1-1 jégkockát és arra öntsük a levest, a tetejére pedig szórjuk a maradék egész dinnyét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 013 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
230,4 kcal -
Összes Zsír
0,8 g -
Szénhidrát
11,4 g -
Fehérje
3,3 g